Открити басейни

Аква клуб „Котвата“ е разположен в полите на Рила, сред тишината, спокойствието и уханието на борова гора. Комплексът е идеалното място за бягство от динамичното ежедневие на града. Интегрира екологично чистата природна среда и лечебната сила на минералната вода.

Не е случайно и мястото, върху което е изграден комплексът. Археологически разкопки, разкриват антични останки, доказващи, че мястото е привличало с лечебната си вода многобройни племена и народи – траки, римляни, готи. Преплитайки модерно и древно архитектурата на комплекса запазва част от крепостните останки, като реновираните колони и арки допълват атмосферата по един нов и различен начин.

На територията на комплекса са изградени водни съоръжения и релакс зони, включващи:

  • Три големи басейна за възрастни;
  • Контрастни басейни с гореща и студена вода;
  • Три детски басейна, които привличат с оригиналната си форма и разделението си на две дълбочини, в зависимост от възрастта на децата;
  • Детска площадка с пясъчник и съоръжения за игра, в непосредствена близост, за удобство на родителите;
  • За любителите на СПА релаксацията и възстановяването са осигурени четири джакузита с хидромасажни дюзи, едно от които е със солена вода, хидромасажни легла. Двете каменни топила, с температура на минералната вода до 40 градуса, се използват като ефикасен метод за засилване на кръвообращението и имат благоприятно въздействие върху периферната нервна система, централната нервна система, заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични заболявания, заболявания на кожата и на горните дихателни пътища и други;
  • На територията на комплекса има необходимите съблекални помещения, душ зони, тоалетни;

Иновативните архитектурни решения предлагат нов подход в изграждането на басейни, подходящи за забавления и релакс. Акцентира се върху водните атракциони и спортни съоръжения:

  • гейзери, изкуствен бряг, пещери, мост с халки за придвижване във вода;
  • стена за катерене, изградена във вътрешната част на басейна, в непосредставна близост до водния бар, където може да се отпуснете с любимата напитка;
  • имитираща силно течение на река зона, в която ще е забавно да поплувате;

Модерни, интелигентни системи 24 часа се грижат за пречистване на водата, за регулиране на температурата й по зони и за постоянното й обновяване.

Всички гости, желаещи да съчетаят отдих, забавление и релакс, могат да се възползват и от удобствата на зоната за бързо хранене и бар, предлагащ разнообразие от коктейли и напитки.