СПА център

Thallasso_therapy_whirlpoolСПА центърът се намира в непосредствена близост до Аква клуб „Котвата“ и изграден на мястото на старата минерална баня в града, като при реконструкцията е запазена външната фасадна част. Той представлява модернзирана и реновирана сграда, която предлага всички съвременни удобства за възстановяване и релакс.

В буквален превод от Sanus Per Aquam, СПА означава здраве чрез вода.  Тя е основният източник на живот и  елексир, който ободрява, освежава, подмладява и лекува. Водата изчиства тялото от отрови, засилва притока на кислород, ускорява кръвообращението  и прави кожата сияйна и блестяща.

СПА центърът е на две нива, като за удобство на посетителите във фоайето на комплекса се намира рецепция, където може да получите информация за всички процедури и услуги.

Първият етаж е изграден с хидротерапевтична функция. Оздравителни и релаксиращи процедури могат да се правят както в минералния басейн, така и в индивидуални вани. Температурата на водата в басейна е 38 °С.

Вътрешният басейн е с удобна връзка към външните басейни на комплекс „Котвата“, които работят целогодишно.

Минералната вода в Сапарева баня, е известна още от древни времена като много лековита и със силно оздравително действие. В района на комплекса са открити редица археологически доказателства, за съществуването на старо римско селище.

Температурата при нейния извор е 103 °С. Слабоминерализирана, сулфатно-хидрокарбонатна, натриева, флуорна, хипертермална, силициева и сулфидна, тя е особено полезна за лекуване на заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, поражения на централната нервна система, гинекологични заболявания, остри и хронични отравяния със соли на тежките метали, заболявания на кожата, на горните дихателни пътища и др.

Вторият етаж на центъра е зона за релакс, където посетителите могат да отпочинат и възвърнат енергия, чрез посещения в арома сауна, финландска сауна, парна баня, аква релакс,  зона за релакс с топли легла, шокова ледена купа или ванички за крака. Всичко това на фона на приятна музика.

На етажа има масажни кабинети, кабинет за турски масаж със самостоятелна сауна, индивидуално джакузи за двама с тангенторни дюзи. За любителите на терапиите се предлагат различни видове процедури за лице и тяло.

За удобство на посетителите и на двата етажа има съблекални помещения, душове и тоалетни, разделени на два сектора, за жени и за мъже.